Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed

Voedselbonnen Tweede Wereldoorlog

Van harte welkom bij het historisch kookcollege Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog!

Heel leuk dat je er voor kiest om dit kookcollege te volgen. Het college laat je kennis maken met voeding en gerechten in oorlogstijd. Het bevat drie uitgebreide en rijk geïllustreerde artikelen over de voedselsituatie in oorlogstijd, de veranderingen in de keuken en het dagelijks menu en over creativiteit met ingrediënten. Ik heb daarnaast diverse receptenboekjes uit WOII gedigitaliseerd, die je allemaal kunt bekijken en door kunt bladeren. Deze cursus biedt een schat aan informatie, interessante weetjes en bijzondere recepten dus!

Ik heb uiteraard ook een smakelijk menu voor je samengesteld waarmee je kennis maakt met de oorlogskeuken. Ik neem je in kookvideo’s stap voor stap mee in de bereiding van vier gerechten, terwijl ik je van alles vertel over voeding in oorlogstijd. De recepten zijn een mooie illustratie van de veranderingen in het menu van de jaren veertig en zijn uitgezocht zodat ze vandaag de dag een smakelijke verrassing op jouw tafel zullen zijn.

Voordat je start leg ik je hieronder uit hoe dit online platform werkt, zodat je het college makkelijk en zorgeloos kunt volgen. Je kunt ook direct aan de slag gaan door onder aan deze pagina op de eerste les ‘Introductie‘ te klikken.

Download hier de opzet van dit historisch kookcollege.

Je kunt het college op ieder gewenst moment bekijken en volgen. Je vindt hem in het account dat je aangemaakt hebt op eet!verleden Academie, direct onder ‘jouw cursussen‘. Wanneer je op de cursusnaam klikt, word je direct naar deze startpagina van het college geleid.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van alle lessen in dit college. Met de pijltjes onderin kun je naar de volgende pagina klikken.

Navigeren in het online college

Als je hieronder op een les klikt, kom je op de pagina van de les terecht. Uiteraard is het handig om bij de introductie te starten, maar je kunt vanuit deze startpagina van het kookcollege dus voortaan makkelijk navigeren naar alle lessen.

Als je eenmaal gestart bent en op de pagina van een les bent, zie je aan de linkerzijde het menu van het college. De les die je aan het volgen bent is groen gearceerd in het menu. Zo weet je altijd waar je in het college bent. Met het pijltje bovenin naast ‘Kijkje in de keuken van WOII‘ kun je het menu laten verdwijnen of weer tevoorschijn halen. Wanneer je het menu verbergt, heb je een groter kijkscherm. Als je op een menu item klikt, word je naar de betreffende les geleid.

Helemaal bovenin, rechts naast de voortgangsbalk vind je de knoppen ‘Ga naar vorige les‘ en ‘markeer als afgerond‘. Deze knoppen vind je ook helemaal aan de onderkant van de pagina, plus de knop ‘volgende les‘. Met de knoppen ‘Ga naar vorige les‘ en ‘volgende les‘ kun je ook door het college navigeren.

Voortgang van het college bijhouden

Helemaal boven aan de pagina van de lessen zie je een balkje waar 0% voltooid en 09 stappen bij staat. Hier volg je jouw voortgang van het college. Om dit goed bij te houden klik je op de knop ‘markeer als afgerond‘ als je een les afgerond hebt. Deze knop vind je helemaal bovenin én helemaal onderaan de pagina. Telkens wanneer je een les afgerond hebt, zal het percentage groeien en het aantal stappen toenemen. In het menu wordt de afgeronde les doorgestreept, dus je weet precies welke lessen je al bekeken hebt. Afgeronde lessen kun je altijd opnieuw bekijken!

Forum: voor al je vragen en ervaringen

Op het forum van deze website ontmoet je medecursisten en geïnteresseerden in culinaire geschiedenis. Het forum heeft een aantal onderwerpen aansluitend bij de cursussen en colleges op dit platform waar je met al je vragen en ervaringen terecht kunt. Kies een onderwerp en stel je vraag, plaats een bericht of reageer op berichten van anderen. Ook kun je medecursisten en mij een privébericht sturen. Zo kun je altijd bij me terecht. Deel je ervaringen en foto’s en laat je inspireren door elkaar!
Ga naar het forum.

We wensen je heel veel lees-, luister-, kijk- en leerplezier!