Meldingen
Wis alles

Dobbelstenen

2 Berichten
2 Gebruikers
2 Vind-ik-leuks
1,309 Weergaven
(@yorick)
Berichten: 1
Customer
 

Vandaag heb ik Dobbelstenen gebakken. Volgens recept, maar eigenlijk had het gedroogde bakkersgist beter eerst kunnen starten in lauwwarm water met een beetje suiker zoals in de omschrijving van de gist. Eerst leek het maar matig te rijzen, maar dat kwam helemaal goed nadat het brood in de oven ging. Voor het volgende brood zal ik wel eerst de gist opstarten, ik ben benieuwd wat er dan gebeurd. Zie de foto van het resultaat van vandaag.

 

 

 
Geplaatst : 21/11/2021 6:00 pm
Manon en Christina Woddema reageerden
Manon
(@manon-henzen)
Berichten: 55
Admin
 

Dag Yorick, De dobbelstenen zien er goed uit! Zeker in deze koude periode van het jaar vindt gist het lekker om met een beetje warm water opgestart te worden. Het is niet noodzakelijk, het gaat uiteindelijk echt wel rijzen. Alleen duurt het wat langer. Dat is in koude perioden bij alle rijsprocessen het geval, er van uitgaande dat je het deeg op het aanrecht laat rijzen en niet in de oven of rijskast. Kijk dus vooral goed naar je deeg, totdat het mooi in volume is toegenomen. Veel succes met bakken! Hartelijke groet, Manon

 
Geplaatst : 22/11/2021 3:41 pm