Meldingen
Wis alles

Paddestoelen pasteitjes

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,120 Weergaven
(@greetje)
Berichten: 1
Customer
 

In het boek taarten en pasteien staat het recept voor paddenstoelen pasteitjes.

dit is allemaal gelukt en de smaak vind ik zelf saai 

je proeft de sinaasappel , de

kruiden goed maar mis iets….

is er misschien iemand die dit gerecht ook heeft gemaakt maar deze heeft aangevuld met iets?

bijv spekjes of ham o i d 

 

 
Geplaatst : 09/08/2022 12:43 pm
Manon
(@manon-henzen)
Berichten: 55
Admin
 

Dag Greetje, ik weet precies wat jij mist: het zout. In veel historische recepten wordt geen tot heel weinig zout gebruikt. Zout is slechts een van de vele mooie smaken die verwerkt werden en waarmee men een balans vond. Je ziet juist veel smaken van kruiden en specerijen en er wat een voorliefde voor zure en ook zoete smaken boven zout. Wij doen zout tegenwoordig overal in en zijn er volledig aan gewend geraakt. We denken het 'te missen' als we het niet proeven. Mocht je de pasteitjes nog eens maken (wat ik natuurlijk hoop), doe er dan maar eens een snuf zout in. Het verandert de balans van de kruidige smaak iets, maar is voor onze beleving wellicht hetgeen dat we missen.

 
Geplaatst : 10/08/2022 11:34 am