In een kookschriftje van +/- 1920 kom ik wijtebloem tegen, als vervanging van tarwebloem, is dat Weizen? of is dat boekweitmeel.
Hoi Marja,
Wat is de context van wijtebloem? Kun je de hele tekst van het recept delen? Wijte is meestal tarwemeel of -bloem. Weizen is zeker tarwe. Boekweit zou kunnen, maar dan is het handig om de hele tekst te zien.
Groet Manon
Het is een recept voor Laurataart
1 ons boter, 1 ons bloem, (wijtemeel)1 ons gemalen amandelen, 1 ons suiker. Alles door elkaar kneden, de springvorm met boter smeren, het deeg in tweeën deelen, 1 helft op den bodem van den vorm leggen en licht bruin laten bakken. Even laten bekoelen, uit den vorm doen en op de schotel leggen. De laag bedekken met vruchten, jam of appelmoes, en de tweede laag bakken. Men legt de tweede laag op het andere baksel en kan er dan slagroom over heen doen of anders glazuren.
Hoi @marja
Als dit de precieze formulering in het recept is, dan wordt hier met zekerheid tarwe bedoeld.
Groet Manon
Dank je wel, ik vermoedde het wel, maar toch leuk om te weten dat het ook boekweitmeel (dan niet in dit recept ) kan zijn, bij een anders-soortig recept