Geschiedenis van de Nederlandse keuken
Maak in deze cursus kennis met de geschiedenis van de Nederlandse keuken en de ontwikkelingen die deze doormaakte van prehistorie tot circa 1900. Na deze cursus heb jij een helder overzicht van onze culinaire historie en beschik je over basiskennis van de geschiedenis van voedselproductie, koken, eten en drinken in Nederland.
ARTIKELEN
Artikelen geven je een goed beeld van voedselproductie en van wat én hoe er gekookt en gegeten werd in het verleden in Nederland.
KUNST & ARCHEOLOGIE
De cursus besteedt veel aandacht aan kunsthistorie en ook aan archeologie, zodat je onze rijke culinaire historie werkelijk kunt zien.
RECEPTEN
Recepten illustreren de kookhistorie van Nederland en zijn afkomstig uit handgeschreven en gedrukte kookboeken.
Wat krijg ik?
Inspirerende lessen
In 25 uitgebreide en zorgvuldig samengestelde lessen doorloop je de cursus. In je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt.
Bijzondere recepten
De gerechten zijn gevarieerd en beslaan de hele geschiedenis. Ze zijn uitgewerkt voor de moderne keuken en helder stap voor stap beschreven.
Digiaal kookboek
Alle recepten uit de cursus zijn samengevoegd in een downloadbaar digitaal kookboek. Zo heb je ze handig bij de hand als je de keuken in duikt.
Meer dan alleen een cursus
De cursus zit vol links naar meer historische recepten, naar historische kookboeken die online in te zien zijn en naar meer info over culinaire historie.
Professionele begeleiding
De cursus is ontwikkeld door culinair historica Manon Henzen. Zij is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Nederlandse keuken.
Toegang online platform
Na aanmelding als vriend krijg je gratis toegang tot het online platform van eet!verleden Academie. Je ontvangt jaarlijks diverse online cursussen gratis.
25 LeSSEN
In 25 lessen leer je onder andere over voedselproductie, de keuken, kookgerei, koks, keukenmeiden, kookboeken, recepten, eetgewoonten, ingrediënten, smaakmakers en smaken uit onze rijke culinaire geschiedenis.
Bekijk lessen