PASTEIrecepten

Alle recepten zijn voorzien van een vlot verhaal, handige bak- en kooktips en luchtige historische weetjes. De recepten zijn geïllustreerd met prachtige foto’s van Jeroen Savelkouls.

BRONNEN

De gerechten in het Historisch Bakboek zijn allemaal gebaseerd op recepten uit historische kookboeken. De geschreven bronnen zijn ook allemaal vermeld in het bakboek, zodat de lezer de soms smeuïge teksten zelf kan lezen en kan ontdekken hoe leuk en uitdagend het is om uit een historisch recept te koken of bakken.

Paradijskorrels & Saffraan Middeleeuws kookboek

MEER KOOKBOEKEN

Het Historisch Bakboek PASTEIEN & TAARTEN is onderdeel van een reeks historische kookboeken uitgegeven door eet!verleden. In 2017 verscheen Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel van nu en in 2018 Paradijskorrels & Saffraan. De middeleeuwse keuken voor de tafel van nu. Naast deze twee gedrukte kookboeken ontwikkelen we ook digitale kookboeken bij eet!verleden.

Bekijk kookboeken