KOOKBOEKEN & RECEPTEN

Naast onze gedrukte historische kookboeken ontwikkelen we ook vlotte toegankelijke digitale historische kookboeken. Naast heerlijke historische recepten bieden de boeken achtergrondverhalen, anekdotes en weetjes over kookgeschiedenis. De boeken zijn prachtig geïllustreerd met historisch beeldmateriaal en foodfoto’s van Jeroen Savelkouls

Op deze pagina vind je ook een assortiment van losse historische recepten. De handige stap voor stap moderne bewerking van het gerecht wordt omlijst met historische achtergrondinformatie over het gerecht en het kookboek waaruit het afkomstig is.

digitale kookboeken

Historisch Bakboek

BROOD

 

Het Historisch Bakboek neemt je mee op een smakelijke reis door 4000 jaar broodgeschiedenis. Met recepten voor Mesopotamische platbroden tot perfecte Parijse croissants.

 

€9,95

bekijk & bestel

Historisch Kookboek

VEGA

 

Van bloembollensalade uit de oudheid tot sierlijke 19e eeuwse pasteitjes biedt dit kookboek de lekkerste historische recepten met (vergeten) groenten, kruiden, kaas, noten en granen.

 

VERWACHT

bekijk details

Historisch Kookboek

PASTA

 

Lasagna uit de oudheid, middeleeuws Arabische itriya, ravioli uit de Renaissance en zwierige spaghetti. Pasta is ouder dan je denkt en dit boek biedt de mooiste historische recepten.

 

VERWACHT

bekijk details

recepten

PANIS QUADRATUS

oudheid

 

Bekend van fresco’s en archeologische vondsten is Panis Quadratus het bekendste brood uit de Romeinse oudheid. Dit recept is afkomstig uit het Historisch Bakboek en is gratis te downloaden.

 

gratis

download

OFFERBROOD

oudheid

 

Smakelijk kaasbrood uit de 2e eeuw voor Chr. dat gebruikt werd om een offer te brengen. De goden hadden niets te klagen met deze broodjes verrijkt met venkelzaad en gebakken op een blaadje laurier.

 

GRATIS

download

ZOETE KRAKELINGEN

18e eeuw

 

Deze zoete broodkrakelingen uit de 18e eeuw waren een geliefd baksel vanaf de middeleeuwen. Ze zijn veelvuldig afgebeeld in de geschiedenis en werden van allerlei deegsoorten gemaakt, zowel hartig als zoet.

 

€ 2,00

bestel & download

FRESCOTAART

oudheid

 

Deze taart maakte ik naar een Romeins fresco uit de Villa di Oplonti in Italië. Het recept is afkomstig uit mijn Romeinse kookboek Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel van nu.

 

€ 2,00

bestel & download

KRUIDENTAART

middeleeuwen

 

Kruidentaart met snijbiet en kaas uit het middeleeuws Italiaanse kookboek van Maestro Martino. Vegetarische taart met lekker veel groenten en kruiden voor diner, lunch of zomerse picknick.

 

€ 2,00

bestel & download

RIJSTTAART

gouden eeuw

 

Recept voor een zoete rijsttaart naar een handgeschreven recept van een suikerbakker uit de 17e eeuw. Een taart met rijst gekookt in wijn en verrassend op smaak gebracht met specerijen. Lekker bij de thee en als dessert.

 

€ 2,00

bestel & download