HISTORISCHE KOOKCOLLEGES

Met mijn online historische kookcolleges leer je op ontspannen wijze over een specifiek thema uit onze culinaire geschiedenis. De kookcolleges bieden kooksessies op video, eeuwenoude recepten en mooie historische verhalen geïllustreerd met beeldmateriaal uit de kunstgeschiedenis.

De colleges volg je in een gebruiksvriendelijke leeromgeving en kun je volledig op jouw tempo bekijken. Na aanschaf is een college dag en nacht én voor altijd toegankelijk.

Alle kookcolleges kun je ook cadeau doen!

Kies bij afrekenen voor de cadeau-optie

doe een unieke ervaring cadeau

HISTORISCHE KOOKCOLLEGES

Taarten & Pasteien

Dit kookcollege biedt achtergronden en vlotte kookvideo’s bij mijn kookboek Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken.

 

GRATIS

ga naar college

Historisch Bakboek

Dit kookcollege biedt instructievideo’s voor het bakken van een goed brood en verdiepende informatie bij mijn Historisch Bakboek BROOD.

 

GRATIS

ga naar college

Historisch Kookboek VEGA

In een aantal kookvideo’s laat ik je zien hoe je artisjokken schoonmaakt, groenten konfijt en ei pocheert. Succes van de recepten in mijn boek verzekerd!

 

GRATIS

ga naar college
Mozaïek met vis in een mand, het uitlekken van garum

Garum – Romeinse vissaus

Een college over de befaamde gefermenteerde Romeinse vissaus garum of liquamen. Met historisch verhaal, recept en kookvideo.

 

VERWACHT

Koken met bloembollen

Koken met bloembollen

De bloembol als hongervoedsel tijdens WOII en delicatesse in de Romeinse oudheid. Met recepten, historisch verhaal, video & kooktips voor de bol.

 

VERWACHT

Gekonfijte walnoot eet!verleden

Onrijpe walnoot

Tot zeer bijzondere receptuur uit de kookhistorie behoren de gekonfijte, gepekelde en gezuurde onrijpe walnoot. Met recepten, video en verhalen.

 

VERWACHT