KOOKCOLLEGES

Onze uitgebreide digitale historische kookcolleges bieden een fijne mix van lezen, kijken, luisteren en koken rondom een specifiek thema. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, historisch beeldmateriaal, vlotte lezing en natuurlijk veel recepten ontdek je de smakelijke en fascinerende geschiedenis van eten en drinken.

De colleges volg je in een gebruiksvriendelijke leeromgeving. Stap voor stap loop je door het gevarieerde lesmateriaal, volledig op jouw tempo. Na aanschaf is een college dag en nacht én voor altijd toegankelijk, dus je bepaalt zelf wanneer je het college volgt.

Brood in de oudheid

In dit historisch bakcollege leer je over broodsoorten, ingrediënten, baktechnieken, bakkers, bakkerijen en eetgewoonten in de oudheid.

 

Binnenkort

bekijk details

Zoetigheid in de 18e eeuw

Kookboeken uit de 18e eeuw staan vol met zoete gerechten die het verdienen om weer op tafel te komen. Een college om je vingers bij af te likken.

 

VERWACHT

Koken in oorlogstijd

Dit college vol smakelijke recepten en origineel bronmateriaal laat zien hoe gezond en vindingrijk de oorlogskeuken was in de eerste vier oorlogsjaren.

 

VERWACHT