Ik ben tot en met 27 april in Italië voor de Historische Culinaire Reizen in Venetië. Webbestellingen worden in deze periode eenmaal per week verzonden, rond het weekend. Boekingen van online cursussen, reizen, activiteiten en vriendschappen worden direct verwerkt.

LEERZAAM

Historische kookcursussen & kookworkshops zijn rijk aan informatie, uniek van samenstelling en geschikt voor nieuwsgierige kokers en kookgrage geschiedenisliefhebbers.

LEUK

Het afwisselende lesmateriaal van de cursussen en workshops zorgt voor een fijne leerervaring. De artikelen, films, kookvideo’s en het vele beeldmateriaal maken leren leuk.

LEKKER

De cursussen en workshops zitten vol historische recepten en kookvideo’s. We selecteren de meest bijzondere, verrassende en lekkere historische gerechten.

aanbod

Kookcursussen

De digitale kookcursussen bieden een mix van culinaire geschiedenis, historisch koken en kunstgeschiedenis in een gevarieerd lesaanbod.

 

bekijk cursussen

Kookworkshops

 

De online historische kookworkshops diepen een specifiek thema uit de culinaire geschiedenis uit. Altijd met recept, kookvideo en een goed verhaal.

 

bekijk workshops

Lezingen

Boeiende en smakelijke verhalen over culinaire geschiedenis ontdek je in de digitale lezingen. Vlot, smeuïg en met prachtig historisch beeldmateriaal.

 

bekijk lezingen

DOE een online kookcursus cadeau!

De online kookcursussen, kookworkshops en lezingen kun je ookcadeau doen. Een uniek en origineel cadeau voor vrienden, familie of collega’s. Kies bij het afrekenen voor de optie ‘bestelling cadeau doen’. De ontvanger krijgt automatisch bericht.

Bekijk cursussen

Inspirerende begeleiding

De kookcursussen, kookcolleges en lezingen van eet!verleden Academie worden gegeven door mij, culinair historica Manon Henzen. Ik heb jarenlange ervaring in het geven van historische kookworkshops, organiseer historische kookreizen, doe onderzoek naar culinaire geschiedenis en experimenteer veel met eeuwenoude recepten. Ook schrijf ik er regelmatig over in artikelen, kookboeken en op mijn blog.

De historische keuken biedt veel inspiratie voor de moderne tafel. Historische kookboeken zijn een schat aan informatie voor het creëren van prachtige gerechten en bijzondere smaakcombinaties. In de activiteiten op dit online culinair historisch platform neem ik je mee op kook- en smaakavontuur door 2000 jaar geschiedenis. Met jarenlange publiekservaring en grote passie voor kookhistorie begeleid ik cursisten van eet!verleden Academie met veel creativiteit, vlotte babbel en een vleugje humor.

20 JAAR

onderzoek naar culinaire geschiedenis en ervaring in de historische keuken

honderden

historische kookworkshops, cursussen en lezingen gaf ik aan duizenden mensen

ONTELBAAR

veel historische recepten gingen door mijn handen en kwamen tot leven in de keuken