BROODGESCHIEDENIS

Je leert op toegankelijke wijze de diverse aspecten van de geschiedenis van brood.

BAKTECHNIEKEN

De goede broodbaktechnieken en vele baktips maken je tot een betere bakker.

HISTORISCHE BRODEN

Je leert diverse broodsoorten naar historisch recept en techniek te bakken.

Wat krijg ik?

PREVIEW

Deskundigen

Manon Henzen

Manon Henzen
Cursusbegeleider

Vol passie neem ik je mee door 4000 jaar broodgeschiedenis. Met mijn vlotte babbel en vleugje humor wordt leren een feestje.

Tacuinum sanitatis, rogge

Akkerbouwer
Doornikse natuurakkers

Kijkje op de Doornik Natuurakkers en interview over oude graansoorten en teelttechnieken.

Molenaar

Molenaar
de witte molen

Bezoek aan een molen waar biologische oude graansoorten gemalen worden. Met interview met de molenaar.

Een bakker die zijn hoorn blaast

Bakker
biologische bakkerij

Met de handen in het deeg in een biologische bakkerij waar oude broodsoorten gebakken worden. Met interview met de bakker.

Is de cursus geschikt voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de geschiedenis van brood, brood wil leren bakken, historische broden wil leren kennen of een leerzame tijdverdrijving zoekt.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van de cursus en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om de cursus geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van de cursus en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen via de contactknop in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Wanneer zijn de live chats?

De live chats vinden regelmatig plaats in de online omgeving van dit platform. Ze worden vooraf aangekondigd, zodat iedereen vragen kan stellen en ervaringen kan delen met andere cursisten.