4000 JAAR BROODGESCHIEDENIS

De Historische Bakcursus BROOD neemt je mee door bijna 4000 jaar broodgeschiedenis. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, beeldlezingen, historisch beeldmateriaal, interviews met deskundigen, instructiefilmpjes en downloadbare recepten leer je over historische baktechnieken, broodsoorten, kookboeken, bakkers, bakkerijen, granen, brood in het voedingspatroon, ingrediënten, brood aan tafel en de smaak van brood.

BROODGESCHIEDENIS

Je leert op toegankelijke wijze de diverse aspecten van de geschiedenis van brood.

BAKTECHNIEKEN

De goede broodbaktechnieken en vele baktips maken je tot een betere bakker.

HISTORISCHE BRODEN

Je leert diverse broodsoorten naar historisch recept en techniek te bakken.

Wat krijg ik?

 

gratis digitaal bakboek

BIJ DE HISTORISCHE BAKCURSUS

BOEK CURSUS MET GRATIS BAKBOEK

Wat een inspiratie is deze cursus! Ik bak al ruim 20 jaar mijn eigen brood, met heel veel recepten, maar zo bijzonder als deze broden kwam ik ze niet tegen.

Margriet, Nederland

Ik had niet gedacht dat ik als historicus geschiedenis nog eens echt zou beleven. En wat een schat aan verzamelde historische informatie: super leerzaam en erg leuk.

Pieter, Nederland

Ik bak pas net brood, maar met jouw uitleg en recepten gaat het al super goed. En ze zijn ook zo lekker en mooi met al die bijzondere smaakjes en oude vormen.

Karin, België

PREVIEW

Doe de Historische Bakcursus cadeau!

Kies bij afrekenen voor de cadeau-optie

doe de cursus cadeau!

 

historische bakkit

VOL OUDE GRANEN EN VERGETEN SMAAKMAKERS

BESTEL EXTRA BIJ DE CURSUS

Deskundigen

Manon Henzen

Manon Henzen
Cursusbegeleider

Vol passie neem ik je mee door 4000 jaar broodgeschiedenis. Met mijn vlotte babbel en vleugje humor wordt leren een feestje.

Tacuinum sanitatis, rogge

Akkerbouwer
Doornikse natuurakkers

Kijkje op de Doornik Natuurakkers en interview over oude graansoorten en teelttechnieken.

Molenaar

Molenaar
de witte molen

Bezoek aan een molen waar biologische oude graansoorten gemalen worden. Met interview met de molenaar.

Een bakker die zijn hoorn blaast

Bakker
bakkerij de knollentuin

Met de handen in het deeg in een biologische bakkerij waar oude broodsoorten gebakken worden. Met interview met de bakker.

Is de cursus geschikt voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de geschiedenis van brood, brood wil leren bakken, historische broden wil leren kennen of een leerzame tijdverdrijving zoekt.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van de cursus en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om de cursus geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van de cursus en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen op het forum in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Contact met andere cursisten?

Via het forum in de online omgeving van dit platform kun je in contact komen met andere cursisten via de algemene berichten en via persoonlijke chats. Zo kun je elkaar ontmoeten en ervaringen delen.

Twijfel je over deelname aan het kookcollege of vraag je je af of het college geschikt is voor jou?

Neem contact met me op, zodat ik je persoonlijk advies kan geven.

mail manon bestel cursus