MENU

Je kookt een mooi menu van gerechten die typerend zijn voor de luxe tafel in de oudheid.

RECEPTEN

Recepten zijn afkomstig uit het enige Romeinse kookboek, toegeschreven aan Apicius.

EETCULTUUR

Artikelen geven je een goed beeld van wat én hoe er gekookt en gegeten werd in de oudheid.

Wat krijg ik?

LeSSEN

In 9 lessen leer je onder andere over de keuken, kookgerei, koks, kookboek en recepten, eetgewoonten, ingrediënten, smaakmakers en smaken in de Romeinse tijd.

Bekijk lessen

HET MENU

Romeinse visballetjes

Visballetjes
met komijnsaus

Romeinse kip

Perzische kip
gegaard in de oven

Romeinse komkommersalade

Komkommersalade
met zoetzure dressing

Romeins perenpuddinkje

Perenpuddinkjes
met spannende smaken

Is de cursus geschikt voor mij?

Het college is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in Romeinse kookgeschiedenis, gerechten van 2000 jaar geleden wil leren koken of een leerzame en inspirende tijdverdrijving zoekt.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van het college en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om het college geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van het college en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen op het forum in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Contact met andere cursisten?

Via het forum in de online omgeving van dit platform kun je in contact komen met andere cursisten via de algemene berichten en via persoonlijke chats. Zo kun je elkaar ontmoeten en ervaringen delen.