Historisch Kookcollege

Kijkje in de romeinse keuken

NU ONLINE!

BOEK COLLEGE

Kijkje in de Romeinse keuken

Dit Historische Kookcollege laat je kennis maken met de verrassende en smakelijke Romeinse keuken. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, historisch beeldmateriaal en heerlijke recepten leer je over de Romeinse eetcultuur, het menu en ingrediënten in de oudheid en de mooie smaakmakers en smaakcombinaties die onterecht vergeten zijn.

DOE MEE

MENU

Je kookt een mooi menu van gerechten die typerend zijn voor de luxe tafel in de oudheid.

RECEPTEN

Recepten zijn afkomstig uit het enige Romeinse kookboek, toegeschreven aan Apicius.

EETCULTUUR

Artikelen geven je een goed beeld van wat én hoe er gekookt en gegeten werd in de oudheid.

Wat krijg ik?

LeSSEN

In 9 lessen leer je onder andere over de keuken, kookgerei, koks, kookboek en recepten, eetgewoonten, ingrediënten, smaakmakers en smaken in de Romeinse tijd.

Bekijk lessen

HET MENU

Romeinse visballetjes

Visballetjes
met komijnsaus

Romeinse kip

Perzische kip
gegaard in de oven

Romeinse komkommersalade

Komkommersalade
met zoetzure dressing

Romeins perenpuddinkje

Perenpuddinkjes
met spannende smaken

Romeins Kookboek. De antieke keuken voor de tafel van nu

BOEK MET ROMEINS KOOKBOEK

Bestel het kookcollege Kijkje in de Romeinse keuken samen met mijn Romeins Kookboek. De antieke keuken voor de tafel van nu. Je ontvangt dan een korting op het kookcollege en kookboek samen, ook wanneer je dit pakket cadeau doet!

boek college & kookboek

BOEK MET ROMEINS KOOKPAKKET

Bestel het kookcollege Kijkje in de Romeinse keuken samen met mijn Romeins Kookpakket. Je ontvangt dan een korting op het kookcollege en kookpakket samen, ook wanneer je dit pakket cadeau doet! Het kookpakket bestaat uit mijn Romeins Kookboek. De antieke keuken voor de tafel van nu én de Romeinse Starterkit, een doosje met lastiger verkrijgbare ingrediënten die typerend zijn voor de Romeinse keuken.

boek college & kookpakket
Romeins Kookpakket
Manon Henzen

DE MAKER

Vol passie neem ik je mee naar de Romeinse keuken van 2000 jaar geleden. Inmiddels kook ik al ruim 20 jaar uit het Romeinse kookboek van Apicius en kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Met dit college geef ik je een kijkje in de Romeinse keuken en laat ik je genieten van een paar gerechten uit de oudheid die ik erg graag kook.

 

kook met me mee

Doe het Historisch Kookcollege cadeau!

Kies bij afrekenen voor de cadeau-optie. De gelukkige ontvangt automatisch bericht.

doe het kookcollege cadeau!
Is de cursus geschikt voor mij?

Het college is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in Romeinse kookgeschiedenis, gerechten van 2000 jaar geleden wil leren koken of een leerzame en inspirende tijdverdrijving zoekt.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van het college en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om het college geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van het college en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen op het forum in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Contact met andere cursisten?

Via het forum in de online omgeving van dit platform kun je in contact komen met andere cursisten via de algemene berichten en via persoonlijke chats. Zo kun je elkaar ontmoeten en ervaringen delen.

Twijfel je over deelname aan het kookcollege of vraag je je af of het college geschikt is voor jou?

Neem contact met me op, zodat ik je persoonlijk advies kan geven.

mail manon bestel college