Romeinse broden

Aan de hand van artikelen, archeologische vondsten, historisch beeldmateriaal, antieke bronnen, recepten en (bak)video’s leer je over broodsoorten, ingrediënten, smaken, baktechnieken, bakkers, bakkerijen en eetgewoonten in de oudheid.

BROODGESCHIEDENIS

Je leert op toegankelijke wijze de diverse aspecten van de antieke broodgeschiedenis.

BAKTECHNIEKEN

De goede broodbaktechnieken en vele baktips maken je tot een betere bakker.

ANTIEKE BRODEN

Je leert diverse broodsoorten naar antiek recept en techniek te bakken.

Wat krijg ik?

MODULES & LESSEN

NOG GEEN € 2,00 PER LES!

 

gratis digitaal bakboek

BIJ DE HISTORISCHE BAKCURSUS

BOEK CURSUS MET GRATIS BAKBOEK

Zelfs het koken van een ei vind ik lastig, maar de broodcursus vind ik leuk en toegankelijk om te doen. En het smaakt lekkerder dan ik had vermoed.

Jona Lendering, Nederland

Dit is veel meer dan een bakcursus. Geschiedenisles, archeologie, kunsthistorie, al die bronnen. En dan leer ik ook nog eens om heel goed brood te bakken!

Patricia, Nederland

Als ervaren bakker moet ik zeggen dat Manon me echt verrast heeft met haar recepten van wel 2000 jaar geleden. Ik heb écht dingen bijgeleerd. En wat is al die informatie interessant.

Annemieke, België

PREVIEW

 

historische bakkit

VOL OUDE GRANEN EN VERGETEN SMAAKMAKERS

BESTEL EXTRA BIJ DE CURSUS

HISTORISCHE BAKCURSUS

Wil je meer weten over de rijke geschiedenis van brood door de eeuwen heen en meer leren over het bakken van brood en historische baktechnieken? Dan is de Historische Bakcursus BROOD over 4000 jaar broodgeschiedenis wellicht wat voor jou. 

Bekijk cursus

Doe de Historische Bakcursus cadeau!

Kies bij afrekenen voor de cadeau-optie

doe de cursus cadeau!
Is de cursus geschikt voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in antieke broodgeschiedenis, brood wil leren bakken, Griekse en Romeinse broden wil leren kennen of een leerzame tijdverdrijving zoekt.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van de cursus en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om de cursus geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van de cursus en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen op het forum in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Contact met andere cursisten?

Via het forum in de online omgeving van dit platform kun je in contact komen met andere cursisten via de algemene berichten en via persoonlijke chats. Zo kun je elkaar ontmoeten en ervaringen delen.

Twijfel je over deelname aan het kookcollege of vraag je je af of het college geschikt is voor jou?

Neem contact met me op, zodat ik je persoonlijk advies kan geven.

mail manon bestel cursus