CULINAIR HISTORISCHE LEZINGEN

Al jaren geef ik op allerlei locaties belevenislezingen over diverse onderwerpen uit de culinaire geschiedenis. Hier presenteer ik een mooi aanbod online lezingen in de vorm van video’s. Het zijn vlotte verhalen over bijzondere, vergeten of soms grappige thema’s uit de geschiedenis van eten en drinken. Tijdens mijn verhaal komt er een veelheid aan historisch beeldmateriaal voorbij, zodat kookhistorie ook echt gaat leven. Uiteraard zorg ik ook voor wat ‘te proeven’ en lardeer ik mijn verhalen met recepten en gerechten.

Alle lezingen kun je ook cadeau doen!

Kies in de webwinkel voor de cadeau-optie

doe een unieke ervaring cadeau

LEZINGEN CULINAIRE GESCHIEDENIS

De verstandige kock

Hét kookboek uit de Gouden Eeuw

 

Aan de hand van een origineel exemplaar van De verstandige kock uit 1683 vertel ik het bijzondere verhaal over de smakelijke keuken van de Gouden Eeuw in Nederland.

 

NU ONLINE!

bekijk lezing

De Romeinse keuken

Een beknopte geschiedenis

 

Feiten en fabels over Romeinse eetgewoonten, kooktechnieken, gerechten en smaken worden in deze lezing luchtig uit de doeken gedaan.  Met een vleugje vissaus uiteraard.

 

VERWACHT

De middeleeuwse keuken

Een beknopte geschiedenis

 

Wat was het smullen in de middeleeuwen voor wie zich dat kon veroorloven. Een likkebaardend verhaal over het reilen en zeilen in de keuken en aan tafel in de late middeleeuwen.

 

VERWACHT