DE VERSTANDIGE KOCK

Het kookboek geeft een prachtig beeld van wat er in de zeventiende eeuw in de keukens van welgestelden gebraden, gestoofd, gebakken, gekonfijt en gekookt werd. Ingrediënten uit het seizoen, van kop tot staart, langzaam gegaard, geen verspilling en zelf gekweekt. Herkenbaar?

beeldmateriaal

In de lezing komen maar liefst ruim 70 afbeeldingen van kookboeken, prenten en voornamelijk schilderijen uit de 17e eeuw voorbij, die gebruikt worden om een goed beeld te geven van ingrediënten, gerechten, eetgewoonten en tafelaankleding.

Wat geweldig interessant en leuk!!! Complimenten!! Wat doe je dat goed!!

Marita, Italië

5 kwartier bijzondere informatie: afwisselend, vlot en de tijd vliegt voorbij! Leuk ook dat je het kookboek door kan bladeren. Kortom: waar voor je geld!

Marianne, Nederland

Ik dacht dat ik veel van het onderwerp wist, maar wat heb ik veel bijgeleerd! Bovendien erg prettig om naar te luisteren.

Luc, België

1 UUR & 15 MINUTEN

kijk- en luisterplezier met mijn uitgebreide verhaal over de keuken van de Gouden Eeuw.

RUIM 70 AFBEELDINGEN

uit de Gouden Eeuw. Je ontvangt tevens een overzicht van alle afbeeldingen!

JARENLANGE

ervaring in onderzoek naar de keuken van de Gouden Eeuw bracht ik samen in deze lezing.

 

MEER DAN EEN LEZING

FANTASTISCHE BEELDBANK OVER DE KEUKEN VAN DE GOUDEN EEUW

BLADER DOOR EEN ORIGINEEL EXEMPLAAR VAN DE VERSTANDIGE KOCK

BESTEL LEZING
Kookboek van de Gouden Eeuw

KOOKBOEK VAN DE GOUDEN EEUW

Mijn Kookboek van de Gouden Eeuw is een heerlijk boekje dat de keuken van de gegoede burgerij in onze rijke 17e eeuw laat zien. Het boek bevat circa 30 mooie maakbare recepten met hier en daar een aardige uitdaging, vlotte korte artikelen en prachtig historisch beeldmateriaal. De historische recepten komen uit kookboeken die in de 17e eeuw het licht zagen in Frankrijk en de Lage Landen.

Bekijk kookboek