In de keuken, Tacuinum sanitatis, 14e eeuw, Bibliothèque nationale de France

Historisch Kookcollege

Kijkje in de middeleeuwse keuken

NU ONLINE!

BOEK COLLEGE

Kijkje in de Middeleeuwse keuken

Dit Historische Kookcollege laat je kennis maken met de verrassende en smakelijke middeleeuwse keuken. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, historisch beeldmateriaal en heerlijke recepten leer je over de middeleeuwse eetcultuur, het menu en ingrediënten van 500 jaar geleden én over de mooie smaakmakers en smaakcombinaties die onterecht vergeten zijn.

DOE MEE
Middeleeuws menu

MENU

Je kookt een menu van gerechten die typerend zijn voor de luxe tafel in de middeleeuwen.

RECEPTEN

Recepten zijn afkomstig uit diverse Europese middeleeuwse kookboeken.

EETCULTUUR

Artikelen geven je een goed beeld van wat er gekookt en gegeten werd in de middeleeuwen.

Wat krijg ik?

Monnik verkoopt specerijen, Hausbuch der Mendelschen Zwölfbrüderstiftung, 15e eeuw, Neurenberg
LeSSEN

In 10 lessen leer je onder andere over de keuken, kookgerei, koks, kookboeken en recepten, eetgewoonten, ingrediënten, smaakmakers en smaken in de middeleeuwen.

Bekijk lessen

HET MENU

Blanc manger

blanc manger

Florentijnse vleesschotel

Florentijns vlees

Appelbeignets

appelbeignets

Hypocras

hypocras

Kookcollege-Middeleeuwen-met-kookboek

BOEK MET MIDDELEEUWS KOOKBOEK

Bestel het kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken samen met mijn middeleeuwse kookboek Pardijskorrels & Saffraan. De middeleeuwse keuken voor de tafel van nu. Je ontvangt dan een korting op het kookcollege en kookboek samen, ook wanneer je dit pakket cadeau doet!

 

boek college & kookboek

BOEK MET MIDDELEEUWS KOOKPAKKET

Bestel het kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken samen met mijn Middeleeuws Kookpakket. Je ontvangt dan een korting op het kookcollege en kookpakket samen, ook wanneer je dit pakket cadeau doet! Het kookpakket bestaat uit mijn middeleeuws kookboek Paradijskorrels & Saffraan. De middeleeuwse keuken voor de tafel van nu én de Middeleeuwse Starterkit, een doosje met lastiger verkrijgbare ingrediënten die typerend zijn voor de middeleeuwse keuken.

boek college & kookpakket
Middeleeuws Kookpakket
Manon Henzen

DE MAKER

Dolgraag laat ik je kennis maken met de middeleeuwse keuken. Inmiddels kook ik al ruim 20 jaar uit middeleeuwse kookboeken en kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Met dit college geef ik je een kijkje in de middeleeuwse keuken en laat ik je genieten van een paar gerechten uit de middeleeuwen die ik zelf erg graag kook.

kook met me mee

Doe het Historisch Kookcollege cadeau!

Kies bij afrekenen voor de cadeau-optie. De gelukkige ontvangt automatisch bericht.

doe het kookcollege cadeau!
Fresco met vissen uit Pompeii
Is de cursus geschikt voor mij?

Het college is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in middeleeuwse  kookgeschiedenis, gerechten van 500 jaar geleden wil leren koken of een leerzame en inspirende activiteit zoekt.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van het college en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om het college geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van het college en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen op het forum in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Contact met andere cursisten?

Via het forum in de online omgeving van dit platform kun je in contact komen met andere cursisten via de algemene berichten en via persoonlijke chats. Zo kun je elkaar ontmoeten en ervaringen delen.

Twijfel je over deelname aan het kookcollege of vraag je je af of het college geschikt is voor jou?

Neem contact met me op, zodat ik je persoonlijk advies kan geven.

mail manon bestel college