Kijkje in de Middeleeuwse keuken
Dit Historische Kookcollege laat je kennis maken met de verrassende en smakelijke middeleeuwse keuken. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, historisch beeldmateriaal en heerlijke recepten leer je over de middeleeuwse eetcultuur, het menu en ingrediënten van 500 jaar geleden én over de mooie smaakmakers en smaakcombinaties die onterecht vergeten zijn.
MENU
Je kookt een menu van gerechten die typerend zijn voor de luxe tafel in de middeleeuwen.
RECEPTEN
Recepten zijn afkomstig uit diverse Europese middeleeuwse kookboeken.
EETCULTUUR
Artikelen geven je een goed beeld van wat er gekookt en gegeten werd in de middeleeuwen.
Wat krijg ik?
Inspirerende lessen
In 10 uitgebreide en zorgvuldig samengestelde lessen doorloop je het college. Stap voor stap en in je eigen tempo.
Bijzondere recepten
Alle gerechten zijn beschikbaar in tekst, downloadbare PDF en inspirerende kookvideo waarin Manon je stap voor stap meeneemt.
Professionele begeleiding
De cursus is ontwikkeld door culinair historica Manon Henzen. Zij kookte al honderden middeleeuwse recepten en schrijft kookboeken.
Toegang online platform
Na aanmelding krijg je gratis toegang tot het online platform van eet!verleden Academie. Ook kun je andere content gratis bekijken.
Altijd beschikbaar
Na aankoop is het Historisch Kookcollege altijd beschikbaar om te bekijken en de lessen te volgen. Dat kan 7 dagen per week en dag & nacht.
Forum
Cursisten kunnen voor vragen terecht op een speciaal forum. Hier kun je ook ervaringen delen met andere cursisten.
LeSSEN
In 10 lessen leer je onder andere over de keuken, kookgerei, koks, kookboeken en recepten, eetgewoonten, ingrediënten, smaakmakers en smaken in de middeleeuwen.
Bekijk lessenHET MENU
blanc manger
Florentijns vlees
appelbeignets
hypocras
BOEK MET MIDDELEEUWS KOOKBOEK
Bestel het kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken samen met mijn middeleeuwse kookboek Pardijskorrels & Saffraan. De middeleeuwse keuken voor de tafel van nu. Je ontvangt dan een korting op het kookcollege en kookboek samen, ook wanneer je dit pakket cadeau doet!
boek college & kookboek
BOEK MET MIDDELEEUWS KOOKPAKKET
Bestel het kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken samen met mijn Middeleeuws Kookpakket. Je ontvangt dan een korting op het kookcollege en kookpakket samen, ook wanneer je dit pakket cadeau doet! Het kookpakket bestaat uit mijn middeleeuws kookboek Paradijskorrels & Saffraan. De middeleeuwse keuken voor de tafel van nu én de Middeleeuwse Starterkit, een doosje met lastiger verkrijgbare ingrediënten die typerend zijn voor de middeleeuwse keuken.
boek college & kookpakketDE MAKER
Dolgraag laat ik je kennis maken met de middeleeuwse keuken. Inmiddels kook ik al ruim 20 jaar uit middeleeuwse kookboeken en kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Met dit college geef ik je een kijkje in de middeleeuwse keuken en laat ik je genieten van een paar gerechten uit de middeleeuwen die ik zelf erg graag kook.
kook met me meeDoe het Historisch Kookcollege cadeau!
Kies bij afrekenen voor de cadeau-optie. De gelukkige ontvangt automatisch bericht.
Is de cursus geschikt voor mij?
Het college is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in middeleeuwse kookgeschiedenis, gerechten van 500 jaar geleden wil leren koken of een leerzame en inspirende activiteit zoekt.
Is het niveau geschikt voor mij?
Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van het college en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om het college geschikt te maken voor alle niveau’s.
Waar stel ik mijn vragen?
Vragen over de inhoud van het college en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen op het forum in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.
Contact met andere cursisten?
Via het forum in de online omgeving van dit platform kun je in contact komen met andere cursisten via de algemene berichten en via persoonlijke chats. Zo kun je elkaar ontmoeten en ervaringen delen.