KOOKCURSUSSEN

Onze uitgebreide digitale historische kookcursussen zijn uniek in Nederland. Ze bieden een fijne mix van lezen, kijken, luisteren en koken, waarvan je urenlang geniet. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, interviews met deskundigen, historisch beeldmateriaal, vlotte lezingen en natuurlijk veel recepten ontdek je de smakelijke en fascinerende geschiedenis van eten en drinken.

De cursussen volg je in een gebruiksvriendelijke leeromgeving. Stap voor stap loop je door het gevarieerde cursusmateriaal, volledig op jouw tempo. Na aanschaf is een cursus dag en nacht én voor altijd toegankelijk, dus je bepaalt zelf wanneer je de cursus volgt.

Historische Bakcursus

 

De Historische Bakcursus neemt je mee door bijna 4000 jaar broodgeschiedenis. Naast baktechnieken en recepten leer je onder andere over de geschiedenis van bakkers, bakkerijen, granen, brood in het voedingspatroon, ingrediënten en de smaak van brood.

 

NU online!

bekijk details

De keuken van de 18e eeuw

 

Een smakelijke cursus over het reilen en zeilen in de keuken en aan tafel in de 18e eeuw. Met een speciale les over de theeviste en bijbehorende zoetigheden. In fijne samenwerking met Kasteel Amerongen die hun deuren wijd openden voor mooie filmopnames.

 

NU ONLINE!

bekijk details

Brood in de oudheid

 

In deze historische bakcursus leer je over broodsoorten, ingrediënten, baktechnieken, bakkers, bakkerijen en eetgewoonten in de Romeinse oudheid. Na het volgen van deze smakelijke cursus zet je de lekkerste broden van 2000 jaar geleden op jouw tafel.

 

Binnenkort

bekijk details

Zoetigheid in de 18e eeuw

Kookboeken uit de 18e eeuw staan vol met zoete gerechten die het verdienen om weer op tafel te komen. Een college om je vingers bij af te likken.

VERWACHT

Koken in oorlogstijd

Dit college vol smakelijke recepten en origineel bronmateriaal laat zien hoe gezond en vindingrijk de oorlogskeuken was in de eerste vier oorlogsjaren.

VERWACHT