HISTORISCHE KOOKCURSUSSEN

Mijn uitgebreide online historische kookcursussen zijn uniek in Nederland. Ze bieden een fijne mix van lezen, kijken, luisteren en koken, waarvan je urenlang geniet. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, interviews met deskundigen, historisch beeldmateriaal, vlotte lezingen en natuurlijk veel recepten ontdek je de smakelijke en fascinerende geschiedenis van eten en drinken.

De kookcursussen volg je in een gebruiksvriendelijke leeromgeving en kun je volledig op jouw tempo bekijken. Na aanschaf is een kookcursus dag en nacht én voor altijd toegankelijk.

Kookcursussen historische pastei

Alle kookcursussen kun je ook cadeau doen!

Kies in de webwinkel voor de cadeau-optie

doe een unieke ervaring cadeau

Online kookcursus

Een online historische kookcursus is veel meer dan slechts een kookcursus. In mijn kookcursussen leer je niet alleen gerechten koken of bakken, maar leer je nadrukkelijk ook over de geschiedenis en het verhaal achter recepten en gerechten. Waar komt een gerecht vandaan? In welk kookboek stond het recept en wie schreef dat? Wie kookte het, wie at het en hoe werd het genuttigd aan tafel? Waar kwamen de ingrediënten vandaag en hoe werden deze geproduceerd? Deze uitgebreide informatie wordt verteld in artikelen, door deskundigen op video en aan de hand van historische kunstwerken.

Online kookcursus
Kookcursus

Wat krijg je bij een kookcursus?

De online historische kookcursussen bestaan uit verschillende modules die zijn onderverdeeld in lessen. De kooklessen zijn gevarieerd en zeer leerzaam. Alle recepten zijn stap voor stap uitgewerkt en makkelijk te downloaden als losse PDF. Bij iedere kookcursus ontvang je ook een digitaal kookboek met alle recepten uit de online cursus. Recepten worden ook vaak uitgebreid toegelicht in kookvideo’s. Voor, gedurende en na de kookcursus kun je altijd terecht op het gratis forum op deze website met al je vragen, die door mij persoonlijk beantwoord worden. Na afronding van de kookcursussen ontvang je een certificaat. Als cursist aan de online kookcursussen krijg je bovendien toegang tot een aantal andere gratis kookcursussen.

HISTORISCHE KOOKCURSUSSEN

Historische Bakcursus

 

De Historische Bakcursus neemt je mee door bijna 4000 jaar broodgeschiedenis. Naast baktechnieken en recepten leer je onder andere over de geschiedenis van bakkers, bakkerijen, granen, brood in het voedingspatroon, ingrediënten en de smaak van brood.

 

NU online!

bekijk cursus

De keuken van de 18e eeuw

 

Een smakelijke cursus over het reilen en zeilen in de keuken en aan tafel in de 18e eeuw. Met een speciale les over de theeviste en bijbehorende zoetigheden. In fijne samenwerking met Kasteel Amerongen die hun deuren wijd openden voor mooie filmopnames.

 

NU ONLINE!

bekijk cursus

Brood in de oudheid

 

In deze historische bakcursus leer je over broodsoorten, ingrediënten, baktechnieken, bakkers, bakkerijen en eetgewoonten in de Romeinse oudheid. Na het volgen van deze smakelijke cursus zet je de lekkerste broden van 2000 jaar geleden op jouw tafel.

 

NU ONLINE!

bekijk cursus

Zoetigheid in de 18e eeuw

 

Kookboeken uit de 18e eeuw staan vol met zoete gerechten die het verdienen om weer op tafel te komen. Bij deze cursus met een keur aan zoete recepten en verhalen, lik je je vingers af!

 

NU ONLINE!

bekijk cursus

Kijkje in de Romeinse keuken

 

Aan de hand van kookvideo’s en uitgebreide artikelen maak je kennis met de Romeinse keuken en kook je heerlijke antieke gerechten. De cursus is een introductie op de Romeinse keuken.

 

NU ONLINE

bekijk cursus

Kijkje in de middeleeuwse keuken

 

Aan de hand van kookvideo’s, artikelen en beeldmateriaal maak je kennis met de middeleeuwse keuken en kook je smakelijke eeuwenoude gerechten. Een cursus met verrassende verhalen.

 

NU ONLINE

bekijk cursus

Kijkje in de keuken van WOII

 

Deze cursus vol smakelijke recepten, uitgebreide artikelen en origineel bronmateriaal laat zien hoe gezond en vindingrijk de oorlogskeuken was in de eerste vier oorlogsjaren.

 

NU ONLINE

bekijk cursus

De keuken van de Gouden Eeuw

 

De 17e eeuw was een culinaire eeuw. Je ontdekt in deze uitgebreide cursus de keukengeheimen uit de Gouden Eeuw, vol nieuwe ingrediënten, kook-technieken en verrassende smaken.

 

VERWACHT

500 jaar Sinterklaas lekkernijen

 

Bij het Sint Nicolaasfeest horen sinds de middeleeuwen lekkernijen als koek, suikergoed en marsepein. Ontdek eeuwenoude Sintrecepten en hun fascinerende verhalen.

 

VERWACHT

Nederlands-Indische keuken

 

De Historische Indische Kookcursus laat je kennis maken met de geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken, die vanaf de zeventiende eeuw ontstond.

 

VERWACHT

Historische kookcursus Kerst

 

Ontdek eeuwenoude kerstgerechten en de verhalen die ze vertellen in deze historische kookcursus met recepten die terug gaan tot de middeleeuwen.

 

VERWACHT

Historische kookcursus Pasen

 

Met Pasen worden al eeuwenlang heerlijke gerechten gemaakt en vooral veel lekkernijen gebakken. Deze kookcursus brengt smakelijke verhalen en bijzondere Paasgerechten.

 

VERWACHT