Kookworkshops

Historisch Kookcollege

koken met bloembollen

NU ONLINE!

BOEK COLLEGE

Historisch koken met bloembollen

In dit Historisch Kookcollege maak je kennis met het bereiden van bloembollen in de geschiedenis. In de Tweede Wereldoorlog was het eten van tulpenbollen ellendige noodzaak, terwijl een bloembol in de oudheid een delicatesse voor de elite was. In dit vlotte videocollege vertel ik je er over en geef ik diverse historische én moderne gerechten.

DOE MEE
Koken met bloembollen

VERHALEN

In een uitgebreide video vertel ik je over het eten van bloembollen in de geschiedenis.

GERECHTEN

Ik toon je stap voor stap diverse historische gerechten, waar jij gasten mee gaat verrassen.

RECEPTEN

Alle recepten zijn verzameld in een e-book dat je als cursist gratis ontvangt bij het college.

Wat krijg ik?

Koken met bloembollen
BLOEMBOLLEN ETEN

Het kookcollege geeft veel tips en informatie over het eten van bloembollen. Welke zijn eetbaar en welke zijn giftig en hoe zat dat eigenlijk in de geschiedenis?

leer koken met bloembollen

VOORBEELD GERECHTEN

Beignets van bloembollen

beignets

Stamppot van tulpenbollen

stamppotje

Koekjes van tulpenbol

koekjes

Koken met bloembollen

salade

DIGITAAL KOOKBOEK GRATIS

De gerechten uit het kookcollege zijn verzameld in een digitaal kookboek. Alle recepten worden stap voor stap toegelicht en zijn voorzien van foto’s. Het boek is gratis voor cursisten en makkelijk te downloaden.

ontvang het kookboek
e-book-Koken-met-bloembollen
Spotprent op de tulpenhandel, naar Cornelis Danckerts, 1637, Rijksmuseum

BEKIJK DE LESSEN

Het kookcollege bevat dertien lessen. De kern van het college is een uitgebreide video waarin ik een lezing geef en enkele historische gerechten kook. Daarnaast ontvang je artikelen waarin de originele historische recepten verwerkt zijn en die bovendien voorzien zijn van historische documenten en beeldmateriaal. Alle recepten zijn in losse lessen overzichtelijk uitgewerkt tot handige instructies en voorzien van een foto. In de cursus vind je tenslotte het e-book dat je gratis kunt downloaden.

bekijk de lessen

DE MAKER

Dit kookcollege is voor durfals zou je denken, maar niets is minder waar. Bloembollen zijn een smakelijke groente en je maakt er heerlijke gerechten mee. Dat wisten ze 2000 jaar geleden al heel goed. Inmiddels kook ik al ruim 15 jaar met bloembollen en heb er honderden mensen mee laten koken en van laten proeven tijdens mijn historische kookworkshops, kookcursussen en kookreizen. Keer op keer is iedereen verrast en bij velen komt de bloembol af en toe op tafel als speciaal hapje. Met dit college geef ik je een kijkje in de historische keuken en laat ik zien dat de status van een ingrediënt in de geschiedenis soms sterk verschilt.

laat me jou inspireren
Manon Henzen

Doe het Historisch Kookcollege cadeau!

Kies bij afrekenen voor de cadeau-optie

doe het kookcollege cadeau!
Stilleven-met-bloemen,-Hans-Bollongier,-1639, Rijksmuseum
Is de cursus geschikt voor mij?

Het college is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar het koken met bloembollen, zich wil laten verrassen door dit bijzondere ingrediënt of een leuke en leerzame activiteit wil bleven.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van het college en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om het college geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van het college en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen op het forum in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Contact met andere cursisten?

Via het forum in de online omgeving van dit platform kun je in contact komen met andere cursisten via de algemene berichten en via persoonlijke chats. Zo kun je elkaar ontmoeten en ervaringen delen.

Twijfel je over deelname aan het kookcollege of vraag je je af of het college geschikt is voor jou?

Neem contact met me op, zodat ik je persoonlijk advies kan geven.

mail manon bestel college