MENU

Je kookt een mooi menu van gerechten die typerend zijn voor de eerste vier oorlogsjaren.

RECEPTEN

Recepten zijn afkomstig uit diverse kookboeken & documentatie uit WOII.

EETCULTUUR

Artikelen geven je een goed beeld van wat én hoe er gekookt en gegeten werd tijdens WOII.

Wat krijg ik?

LeSSEN

In 9 lessen leer je onder andere over recepten, kookboeken, ingrediënten, menu’s, kooktechnieken, besparingstips en de switch van een vleesrijk naar plantaardig menu in WOII.

Bekijk lessen

HET MENU

Vega burgers

Vega Burgertjes
met griesmeel

Zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade
met creatieve twist

Aardappelkroketten

Aardappelkroketjes
met tuinkruiden

Notenpannenkoeken

Notenpannenkoek
met noten uit wildpluk

Koken in Oorlogstijd

KOOKBOEK KOKEN IN OORLOGSTIJD

In mijn historisch kookboek Koken in Oorlogstijd. Creatief en gezond koken in de jaren ’40 vertel ik het verhaal over veerkracht en creativiteit in de keuken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Noodzakelijke ingrepen in het voedselpatroon lijken verrassenderwijs sterk op voedseltrends anno nu. Verhalen over voedselschaarste en de hongerwinter zijn al vaak verteld. Uit mijn onderzoek en gesprekken met ooggetuigen komt ook een ander verhaal naar boven. Mijn kookboek laat dat andere verhaal zien. 

Bekijk kookboek
Is de cursus geschikt voor mij?

Het college is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de kookhistorie van WOII, vindingrijke oorlogsgerechten wil leren koken of een leerzame en inspirende tijdverdrijving zoekt.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van het college en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om het college geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van het college en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen op het forum in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Contact met andere cursisten?

Via het forum in de online omgeving van dit platform kun je in contact komen met andere cursisten via de algemene berichten en via persoonlijke chats. Zo kun je elkaar ontmoeten en ervaringen delen.