Zoetigheid in de 18e eeuw

Deze Historische Kookcursus laat geschiedenis- en kookliefhebbers genieten van de zoete 18e eeuw. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, historisch beeldmateriaal, interviews met deskundigen en heerlijke recepten leer je over historische ingrediënten, kookboeken, eet- en drinkgewoonten en de voorliefde voor zoet in de 18e eeuw.

RECEPTEN

Je leert diverse zoete gerechten naar 18e eeuws recept en technieken te maken.

KOFFIE – THEE – CHOCOLADE

Je ontdekt de opkomst van deze nieuwe dranken en hun gebruik in de keuken.

KOOKBOEKEN

Je verdiept je in historische kookboeken en ontdekt wat ze aan zoet te bieden hebben.

Wat krijg ik?

KASTEEL AMERONGEN

DANKZIJ EEN SAMENWERKING MET HET KASTEEL NEEM JE IN DE CURSUS EEN KIJKJE IN HUN KEUKEN EN GA JE AAN TAFEL IN DE 18E EEUW

neem een kijkje op het kasteel
LeSSEN

In ruim 20 lessen leer je onder andere over de keuken, kookboeken, theevisite, dranken, serviezen, eetgewoonten, suiker, feestgebruiken en de grote variatie aan koek, gebak, taart en andere zoetigheid in de 18e eeuw.

Bekijk lessen

De MAKERS

Manon Henzen

Manon Henzen
Cursusbegeleider

Vol passie neem ik je mee naar de keuken van de 18e eeuw. Met mijn vlotte babbel en vleugje humor wordt leren een feestje.

Sem van Helden

Sem van helden
historica

Na een stage bij eet!verleden had Sem de smaak te pakken. Gedreven en enthousiast ontwikkelde ze deze cursus mee.

Deskundigen

Kasteel Amerongen

Lodewijk Gerretsen
Kasteel Amerongen

Lodewijk vertelt in de kasteelkeuken over een bijzonder kookboek uit hun collectie, tijdens het koken van een recept.

Mariella Beukers

Mariëlla Beukers
Wijnkronieken

Als wijnhistorica en vinoloog vertelt Mariëlla over wijn in de keuken, aan tafel en bij de theevisite.

Suzanne Klüver

Suzanne Klüver
Porseleinspecialist

Suzanne vertelt aan de hand van haar privécollectie porselein over eet- en drinkgerei aan tafel en bij de theevisite.

Natascha-van-der-Stelt-door-Trijnie-Duut

Natascha vd stelt
Natascha Bakt

De gedreven bakster Natascha vertelt over historische Nederlandse koekjes en hun achtergrond.

Doe de Historische Kookcursus cadeau!

Kies bij afrekenen voor de cadeau-optie

doe de cursus cadeau!
Is de cursus geschikt voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de kookgeschiedenis van de 18e eeuw, gerechten van circa 250 jaar geleden wil leren koken of een leerzame tijdverdrijving zoekt.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van de cursus en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om de cursus geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van de cursus en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen op het forum in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Contact met andere cursisten?

Via het forum in de online omgeving van dit platform kun je in contact komen met andere cursisten via de algemene berichten en via persoonlijke chats. Zo kun je elkaar ontmoeten en ervaringen delen.

Twijfel je over deelname aan het kookcollege of vraag je je af of het college geschikt is voor jou?

Neem contact met me op, zodat ik je persoonlijk advies kan geven.

mail manon bestel cursus