IN DE KEUKEN

Je leert diverse gerechten naar 18e eeuws recept en technieken te maken.

AAN TAFEL

Tafeletiquette en gerechten & dranken op tafel  kennen geen geheimen meer voor je.

OP THEEVISITE

Je verdiept je in de wereld van koffie, thee, drankjes en bijbehorende zoetigheid.

Wat krijg ik?

MODULES & LESSEN

Deskundigen

Manon Henzen

Manon Henzen
Cursusbegeleider

Vol passie neem ik je mee naar de keuken van de 18e eeuw. Met mijn vlotte babbel en vleugje humor wordt leren een feestje.

Kasteel Amerongen

Lodewijk Gerretsen
Kasteel Amerongen

Ontdek aan de hand van de foodcollectie, keuken en eetkamer van het kasteel over koken en dineren op stand in de 18e eeuw.

Mariella Beukers

Mariëlla Beukers
Wijnkronieken

Als wijnhistorica en vinoloog vertelt Mariëlla over wijn in de keuken, aan tafel en bij de theevisite.

Suzanne Klüver

Suzanne Klüver
Porseleinspecialist

Suzanne vertelt aan de hand van haar privécollectie porselein over eet- en drinkgerei aan tafel en bij de theevisite.

Is de cursus geschikt voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de kookgeschiedenis van de 18e eeuw, gerechten van circa 250 jaar geleden wil leren koken of een leerzame tijdverdrijving zoekt.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van de cursus en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om de cursus geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van de cursus en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen via de contactknop in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Wanneer zijn de live chats?

De live chats vinden regelmatig plaats in de online omgeving van dit platform. Ze worden vooraf aangekondigd, zodat iedereen vragen kan stellen en ervaringen kan delen met andere cursisten.