Koken & Aan tafel in de 18e eeuw

Deze Historische Kookcursus laat geschiedenis- en kookliefhebbers genieten van de smakelijke 18e eeuw. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, historisch beeldmateriaal, interviews met deskundigen en heel veel recepten leer je over historische kooktechnieken, ingrediënten, kookboeken, eet- en drinkgewoonten en smaak in de 18e eeuw.

IN DE KEUKEN

Je leert diverse gerechten naar 18e eeuws recept en technieken te maken.

AAN TAFEL

Tafeletiquette en gerechten & dranken op tafel  kennen geen geheimen meer voor je.

OP THEEVISITE

Je verdiept je in de wereld van koffie, thee, drankjes en bijbehorende zoetigheid.

Wat krijg ik?

KASTEEL AMERONGEN

DANKZIJ EEN SAMENWERKING MET HET KASTEEL NEEM JE IN DE CURSUS EEN KIJKJE IN HUN KEUKEN EN GA JE AAN TAFEL IN DE 18E EEUW

neem een kijkje op het kasteel

Nou zeg, dit is echt precies wat ik zocht. Heel veel informatie en al die leuke verhalen en video’s. En de recepten zijn lekker, vooral die aardappelpastei!

Angela, Nederland

Leuk hoor, al die boeken, maar dit is pas écht leuk bijleren. Super wat jullie hebben gemaakt, maar dan ook al die linkjes naar al die kookboeken en recepten nog.

Janneke, België

Nooit had ik gedacht dat dat eten van vroeger zo lekker was. Ik twijfelde of ik de cursus moest doen, maar ik heb er geen spijt van. Ik vind het lekker en super leuk.

Ronda, Nederland

MODULES & LESSEN

De MAKERS

Manon Henzen

Manon Henzen
Cursusbegeleider

Vol passie neem ik je mee naar de keuken van de 18e eeuw. Met mijn vlotte babbel en vleugje humor wordt leren een feestje.

Sem van Helden

Sem van helden
historica

Deze cursus was Sem’s stageopdracht. Sem is gebleven en werkte enthousiast mee aan de uitbreiding van de cursus.

Deskundigen

Kasteel Amerongen

Lodewijk Gerretsen
Kasteel Amerongen

Lodewijk vertelt in de kasteelkeuken over een bijzonder kookboek uit hun collectie, tijdens het koken van een recept.

Mariella Beukers

Mariëlla Beukers
Wijnkronieken

Als wijnhistorica en vinoloog vertelt Mariëlla over wijn in de keuken, aan tafel en bij de theevisite.

Suzanne Klüver

Suzanne Klüver
Porseleinspecialist

Suzanne vertelt aan de hand van haar privécollectie porselein over eet- en drinkgerei aan tafel en bij de theevisite.

Natascha-van-der-Stelt-door-Trijnie-Duut

Natascha vd stelt
Natascha Bakt

De gedreven bakster Natascha vertelt over historische Nederlandse koekjes en hun achtergrond.

Doe de Historische Kookcursus cadeau!

Kies bij afrekenen voor de cadeau-optie

doe de cursus cadeau!
Is de cursus geschikt voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de kookgeschiedenis van de 18e eeuw, gerechten van circa 250 jaar geleden wil leren koken of een leerzame tijdverdrijving zoekt.

Is het niveau geschikt voor mij?

Er wordt geen voorkennis verwacht bij het volgen van de cursus en het lesmateriaal is toegankelijk van opzet. Er is naar gestreefd om de cursus geschikt te maken voor alle niveau’s.

Waar stel ik mijn vragen?

Vragen over de inhoud van de cursus en praktische vragen over het gebruik van de leeromgeving kun je stellen via de contactknop in de online omgeving en worden beantwoord door Manon.

Wanneer zijn de live chats?

De live chats vinden regelmatig plaats in de online omgeving van dit platform. Ze worden vooraf aangekondigd, zodat iedereen vragen kan stellen en ervaringen kan delen met andere cursisten.

Twijfel je over deelname aan de cursus of vraag je je af of de cursus geschikt is voor jou?
Neem contact met me op, zodat ik je persoonlijk advies kan geven.

mail manon bestel cursus