Broodrecepten

Alle recepten zijn voorzien van een vlot verhaal, handige baktips en luchtige historische weetjes. Bovendien zijn de bakrecepten geïllustreerd met prachtige foto’s van Jeroen Savelkouls.

download gratis recept

BRONNEN

In het Historisch Bakboek wordt bij ieder recept de bron vermeld. Bronnen variëren van geschreven recepten in kookboeken en archeologische vondsten tot een Mesopotamisch kleitablet. De geschreven bronnen zijn ook allemaal vermeld in het bakboek, zodat de lezer de soms smeuïge teksten zelf kan lezen en kan ontdekken hoe leuk het is om uit een historisch recept te bakken.

instructievideo's

HISTORISCHE BAKCURSUS

Wil je meer leren over de geschiedenis van brood? Volg dan de Historische Bakcursus bij eet!verleden Academie. Een leerzame, leuke en lekkere cursus vol kookvideo’s, recepten, artikelen, lezingen, filmpjes en interviews met deskundigen met 4000 jaar bakgeschiedenis.

Bekijk bakcursus
Paradijskorrels & Saffraan Middeleeuws kookboek

MEER KOOKBOEKEN

Het Historisch Bakboek is het derde in een reeks historische kookboeken uitgegeven door eet!verleden. In 2017 verscheen Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel van nu en in 2018 Paradijskorrels & Saffraan. De middeleeuwse keuken voor de tafel van nu. Na deze twee gedrukte kookboeken, is het Historisch Bakboek het eerste digitale boek in de kookboekenreeks van eet!verleden.

Bekijk kookboeken