Bij het bestellen van dit product ontvang je de online Historische Kookcursus Zoetigheid in de 18e eeuw én het kookboek Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken. Het boek wordt per post verstuurd.
Kookcursus
Deze Historische Kookcursus laat geschiedenis- en kookliefhebbers genieten van zoetigheid in de 18e eeuw. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, historisch beeldmateriaal, interviews met deskundigen en heerlijke recepten leer je over historische kooktechnieken, ingrediënten, kookboeken, eet- en drinkgewoonten en de geliefde zoete smaak in de 18e eeuw. Je maakt heerlijke recepten voor koek, gebak, taart, desserts en drankjes.
De cursus werd ontwikkeld in fijne samenwerking met Kasteel Amerongen, wijnhistorica Mariëlla Beukers, porseleinspecialiste Suzanne Klüver en auteur van Het Nederlandse koekjesboek Natascha van der Stelt.
De cursus heeft ruim 20 lessen, 11 historische recepten en doorverwijzingen naar nog veel meer 18e eeuwse recepten voor koek, gebak, taart, desserts en drankjes.
LEES HIER ALLES OVER DEZE SMAKELIJKE CURSUS!
Kookboek
Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken biedt tien combinaties van een drankje met gerecht uit 1000 jaar geschiedenis. Voor dit boek sloeg ik de handen ineen met wijnhistorica Mariëlla Beukers van Wijnkronieken. Samen speuren we door talloze historische kookboeken om de mooiste drank- en culinaire recepten voor je te selecteren. Naast heerlijke recepten, geeft het kookboek informatie en leuke weetjes over culinaire geschiedenis en stap-voor-stap uitleg over het maken van historische dranken en gerechten.