Meldingen
Wis alles

Kookschriftjes

2 Berichten
2 Gebruikers
1 Vind-ik-leuks
1,344 Weergaven
(@marja)
Berichten: 7
Customer
 

Ik ben al enige tijd bezig met het digitaliseren van kookschriftjes. eet!verleden en Wijnkronieken werken aan een platform met historische kookboeken, dat vrij toegankelijk voor iedereen zal zijn. Kookboeken zijn culinair erfgoed, het geeft een interessante inkijk in de keuken van Nederlanders, waar in je ook wel regionale verschillen kunt aantreffen. Ook het gebruik van ingrediënten die we niet meer kennen, maar waar nog wel informatie over te vinden is.

Als iemand nog een of meer kookschriftjes van Oma's, tantes, moeder of schoonmoeder heeft, neem dan alsjeblieft contact op. Je kunt ze altijd weer terugkrijgen of ze kunnen ook bij de al aanwezige kookschriftjes bewaard worden ( bij Manon). Je krijgt een digitale en uitgeprinte versie retour.

 

 
Geplaatst : 05/03/2021 10:15 pm
Manon reageerde
Manon
(@manon-henzen)
Berichten: 55
Admin
 

@marja heeft al een aantal handgeschreven kookboekjes uit de eet!verleden collectie getranscribeerd en gedigitaliseerd. Deze unieke handgeschreven kookboeken willen we graag voor iedereen toegankelijk maken: om heerlijk uit te koken, om onderzoek naar te doen en omdat we het belangrijk vinden dat dit mooie Nederlandse erfgoed blijft behouden. Zoals Marja schrijft, kunnen we dat eventueel ook met jouw familiekookboekje doen, zodat het voor het nageslacht bewaard blijft en voor iedereen toegankelijk wordt.

 
Geplaatst : 06/03/2021 7:38 am