De Romeinse keuken is fascinerend, verrassend en bijzonder inspirerend voor de nieuwsgierige kookliefhebber. De voorliefde van de Romeinse elite voor complexe smaken, de beste ingrediënten, vernieuwende kooktechnieken en spraakmakende gerechten passen helemaal in deze tijd. Het Romeins Kookboek biedt Romeinse recepten met een eigentijdse twist en vlotte artikelen over de Romeinse eetcultuur, waarvan hedendaagse foodies, kook- en geschiedenisliefhebbers zullen smullen.
Het Romeins Kookboek vertelt je over meelspijzen, groenten, fruit & noten, vlees & gevogelte en vis & zeedieren. Alle onderwerpen zijn voorzien van een kort artikel en een aantal passende Romeinse recepten. Daarnaast zijn er diverse artikelen over de Romeinse eetcultuur opgenomen. De gerechten zijn prachtig vastgelegd op foto door Jeroen Savelkouls en het boek is geïllustreerd met beeldmateriaal uit de Romeinse tijd. Kijk hier voor meer informatie over het Romeins Kookboek.
Romeinse starterkit
Niet alle ingrediënten die in de Romeinse tijd gebruikt werden zijn makkelijk te vinden of verkrijgbaar. Met de Romeinse starterkit heb je doosje vol vergeten smaakmakers uit de oudheid in handen. Een mooi pakket met de meest gebruikte lastig verkrijgbare Romeinse smaakmakers, waarmee je direct aan de slag kunt met de recepten uit het kookboek.
Romeins Kookpakket
Het Romeins Kookpakket bestaat uit het Romeins Kookboek én de Romeinse Starterkit. Dit mooie pakket is niet alleen inspirerend voor jezelf, maar vormt ook een aantrekkelijk cadeau.
Boekspecificaties
Titel: Romeins Kookboek. De antieke keuken voor de tafel van nu
Auteur: Manon Henzen
Fotografie: Jeroen Savelkouls
Uitgave: 2022
Uitgever: eet!verleden
Pagina’s: 60