Meldingen
Wis alles

[Sticky] Zoetigheid in de 18e eeuw

5 Berichten
2 Gebruikers
2 Vind-ik-leuks
1,396 Weergaven
Manon
(@manon-henzen)
Berichten: 55
Admin
 

We hebben een nieuwe kookcursus gelanceerd: Zoetigheid in de 18e eeuw. De cursus komt voort uit een module uit de kookcursus De keuken van de 18e eeuw. We hebben de module over de theevisite uitgebreid en daar nu een aparte kleine cursus van gemaakt. De extra lessen én recepten uit deze nieuwe cursus zijn ook toegevoegd aan de complete cursus over de 18e eeuw! Dus voor iedereen die de cursus al heeft: geniet van nog meer recepten en informatie!

 

 
Geplaatst : 13/02/2021 9:14 am
(@rixtb)
Berichten: 2
Customer
 

Wat ontzettend leuk deze cursus. Ik ga zoveel mogelijk maken van wat jullie in de video's laten zien en van de recepten die je kunt downloaden. 

Vandaag maar eens begonnen met de aardappelpastei. Ik heb de aardappeltjes wel in de schil gekookt. Het is een heerlijke cake geworden die iets langer in de oven had gemogen, het midden was niet helemaal gaar. (waar ik de prikker had geprikt wel ? )

Op naar het volgende recept.

groetjes Rixt

 

 
Geplaatst : 16/02/2021 4:09 pm
Manon reageerde
Manon
(@manon-henzen)
Berichten: 55
Admin
 

Wat leuk dat je meteen met een recept aan de slag bent gegaan @rixtb. Lekker is hij hè!?

Een goede opmerking over de garing van het recept: de baktijd kan altijd wat verschillen per oven en ovenstand. Testen met een saté- of cocktailprikker is een goede methode om te kijken of hij gaar is. Als de prikker er droog uit komt, is de cake gaar.

Geniet ervan!

 
Geplaatst : 16/02/2021 7:46 pm
(@rixtb)
Berichten: 2
Customer
 

Wow wat een smaak, dit is een soort bonbon in een bakje. Heb van het recept wel 6 toetjes gemaakt. Maar wat was het lekker. Die achttiende eeuw stond wel bol van de eitjes trouwens.

 

 
Geplaatst : 23/02/2021 4:52 pm
Manon reageerde
Manon
(@manon-henzen)
Berichten: 55
Admin
 

Wat leuk @rixtb! Een prachtige omschrijving "een bonbon in een bakje", die ga ik onthouden! En ja, eieren komen inderdaad in heel veel recepten voor!

 
Geplaatst : 23/02/2021 7:21 pm