Meldingen
Wis alles

Hoeveelheid zout in Boletinos Artos

5 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,390 Weergaven
(@irina)
Berichten: 13
Customer
 

Ik heb dit gebakken, braaf volgens het recept (wel met gist want we eten met ons tweeën niet genoeg brood om een zuurdesemcultuur gaande te houden, toen ik 3 tieners in huis had deed ik dat wel), maar toen ik het zout had afgewogen dacht ik "dat is twee keer zoveel als ik er zelf in zou doen" en ja hoor, het brood was twee keer zo zout als wij lekker vinden. Alleen heel vers was het te eten. Moet al dat zout er werkelijk in? Ik denk er sterk over om de hoeveelheid zout in alle recepten te halveren.

(Het kruim was wel het beste dat ik ooit heb gebakken, ik heb kennelijk al het een en ander geleerd!)

 
Geplaatst : 05/03/2021 12:20 pm
(@ester)
Berichten: 4
Customer
 

Ik had deze ervaring ook met de Pane de Noxe. Ik ben ook redelijk weinig zout in mijn brood gewend moet ik zeggen,  maar heb voor mezelf genoteerd om het bij dat recept in ieder geval te halveren. 

 
Geplaatst : 21/03/2021 4:34 pm
Manon
(@manon-henzen)
Berichten: 55
Admin
 

Natuurlijk kun je het zout aanpassen @ester en @irina. Gebruik het vooral naar wens.

 
Geplaatst : 22/03/2021 6:54 am
(@irina)
Berichten: 13
Customer
 

@manon-henzen Ik heb alleen de neiging om de eerste keer dat ik een recept maak alles precies "volgens het boekje" te doen, zodat ik weet wat er gebeurt!

 
Geplaatst : 22/03/2021 9:23 am
Manon
(@manon-henzen)
Berichten: 55
Admin
 

Heel verstandig @irina! En daarna, zoals altijd met een recept, kun je gaan spelen met de details in een recept zodat het helemaal naar jou wens en smaak wordt. Zeker met een smaakmaker als zout is dat een goed idee.

 
Geplaatst : 22/03/2021 9:39 am